Funderingar på att köpa lägenhet

Jag har min lilla lägenhet som jag trivs rätt bra med. Jag har bott här nu i ett antal år, och känner verkligen att det är hemma. Även om jag är väldigt nöjd med det upplägget som jag har nu så finns det vissa saker som jag skulle vilja ändra på, och det är inte det lättaste med tanke på att jag bor i en hyreslägenhet. Allt som jag gör med lägenheten behöver jag därför ta med hyresvärden, vilket i sig är drygt och jobbigt eftersom det mesta kommer jag ändå inte få göra.

Det har gjort att jag den senaste tiden allt mer har börjat fundera på om det inte är ett bättre alternativ för mig att istället köpa mig en lägenhet. Jag är smärtsamt medveten om att det är en brutal marknad nu för bostäder, men även om det är så att priserna har gått upp brutalt så måsta jag ändå försöka ta mig in, för om jag enbart fortsätter att betala hyra så innebär det att jag aldrig någonsin kommer att äga mitt boende, som jag dessutom inte får göra som jag vill med.

Det kommer säkert att kännas, jag kommer kanske att behöva gå ner i standard för att jag ska kunna ha råd med att bo, men jag tror ändå att det i slutändan kan vara värt det. Det ger mig nämligen möjligheten att förbättra precis som jag vill, och det i sin tur gör att värdet stiger på boendet och sedermera gör det också att jag tjänar på det eftersom att jag betalar bit för bit av lägenheten varje månad. Det är med andra ord inte speciellt mycket som talar emot att jag ska köpa. Hemnet.se lär gå varmt den kommande tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *