Nytt golv i sovrummet

Nu har det äntligen blivit dags att göra något som jag har velat göra en längre tid, nämligen att lägga nytt golv i sovrummet. I dagsläget ligger där en ful plastmatta som är ful både för att den är trasig och för att den liksom har fått missfärgningar som inte går bort. Så den ser konstant smutsig ut. Jag har försökt att dölja det trasiga och fläckiga med mattor, men nu får det vara nog. Golvet är från 80-talet och även om jag inte är den som gillar den här renoveringshysterin med att riva ut och göra nytt (när det ofta inte ens behövs) så har jag tröttnat på det här golvet och jag tycker att jag har väldigt goda skäl till det. Jag vill ha ett rent och helt golv, och det golvet blir ett trägolv.

Olika typer av trägolv
Jag är inte så insatt i golv men jag vet att det finns olika typer av trägolv, bland annat sådana som man kan lägga på ett befintligt golv. Det krävs med andra ord inte så mycket arbete då man slipper riva ut det gamla golvet. Sedan vet jag inte hur bra det är, ifall det kanske är bättre att göra på något annat sätt, men jag ska försöka läsa på lite och se om jag kan bestämma mig för hur det hela ska gå till.

En annan sak man måste bestämma är hur golvet ska se ut. Trägolv kan ju se väldigt olika ut beroende på vad det är för trä och hur själva golvet är uppbyggt. Hos Golvshop finns en del massiva ekgolv som jag tycker är riktigt snygga och det verkar också vara bra priser där. Det bästa är nästan att söka inspiration på nätet och se hur olika slags golv ser ut i olika miljöer. Här till exempel en länk med olika trägolv där man kan se lite hur de blir att se ut i olika rum.

ekgolv

Ett golv kan ju se väldigt snyggt ut på en liten produktbild men får kanske inte alls samma känsla när det kommer ut i ett helt rum. Och så beror det ju lite på rummet också, om man behöver en golv som ljusar upp eller om man vill matcha väggarna eller vad man nu vill göra. Min nuvarande plastmatta är typ vit-grå och ska väl försöka efterlikna trä på något vis. Så om jag skulle lägga in ett mörkt trägolv skulle ju hela rummet förändras ganska drastiskt. Det kan bli en riktigt snygg förändring men det gäller ju att man har koll på innan hur det blir så att man vet att det är en sådan förändring man vill ha.

Kom gärna med förslag!
Ni får gärna komma med förslag, åsikter, tips och idéer. Kolla gärna på länken till Golvshop.se och säg vad ni tycker om de golven. Eller länka till andra bra golvsidor, både sådana som säljer golv och där man kan lära sig mer om golv och golvläggning. Jag känner att jag behöver all hjälp jag kan få nu i det här inledande skedet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *