Pole dance

pole-danceAtt det går trender i träningen har väl knappast undgått någon. Det finns mängder av olika sätt att hålla sig i form på och jag har provat på flera olika sätt, med varierande resultat. Men det jag tycker är roligt är att prova på nya saker, speciellt när det är en träningsform som har diskuterats mycket av mina vänner. En sådan träningsform är Pole Dance, och det kan du läsa mer om här; http://www.aftonbladet.se/wellness/traning/article17316591.ab.

Det är kanske inte så många som har tänkt på att det krävs en hel del av kroppen för att man ska kunna svänga runt på den där stången. Många har ju bara sett det som något sexigt, som ska göras i mörka lokaler framför mindre reko publik, men att den här formen av akrobatik nu har nått ljuset och framhålls som en grym träningsform tycker jag är roligt. För inte enbart få man träna sin kropp, man får också öva på att uttrycka sin kropp och lära känna minsta del av den, vilket är något som jag ser som positivt för min roll som operasångare, speciellt för att jag ska orka sjunga och samtidigt agera när det behövs.

Pole Dance är helt enkelt otroligt roligt och samtidigt väldigt jobbigt. Det är säkert många som drar på smilbanden när de får bilden framför sig att jag kråmar mig kring en stång, men om ni skulle ta och prova själva så skulle ni inse att det ser betydligt lättare ut än vad det faktiskt är. För att man ska kunna träna på ett bra sätt så måste också kroppen vara grundstark, och jag känner att jag lyckligtvis är tillräckligt stark för det. Vilket har gjort att upplevelsen i sin tur blir allt roligare, och samtidigt är det ett härligt gäng som tränar tillsammans som har en härlig stämning, där allt inte är på blodigt allvar hela tiden. Precis så som jag vill ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *